now know ... you know my passion for the item carbohydrate ;-) .. then today I propose a new dish that will complement my "available budget" of Butter and Honey Contest that allows participation with three recipes. Little example: I love lasagna "conventional" soft, the sauce is mixed with white sauce, pasta that melts in your mouth, in short, a pleasure true! Since, however, at this time we are really thin, I thought to prepare a lasagna alternative, much lighter, and in any case ... as tasty? So!
Ingredients for 2 people
For the sauce:
- ½ lt milk
- 25 gr
- butter 1 teaspoon salt
- 50 gr flour
- A pinch of nutmeg
about 200 grams of dried pasta for lasagna (regulator with the size of pan)
a 125-g fat mozzarella
250 g cheese
Some cube of frozen spinach
Salt
Prepare the sauce: Place all ingredients in the bowl of Thermomix, 6 minutes, 90 ° speed 4. Boil the pasta for lasagna in salted water with a drop of oil for a few minutes, drain and go into cold water. Prepare the filling of lasagne: far bollire gli spinaci per 8/10 in acqua salata, strizzarli e metterli nel boccale con la mozzarella e la ricotta, e un pizzico di sale. Frullare il tutto. A questo punto abbiamo tutti gli ingredienti per comporre le lasagne: in una pirofila stendiamo un velo di besciamella, e iniziamo a stendere la pasta alternandola con strati di besciamella e composto di spinaci. Una volta completato il tutto, possiamo cospargere di parmigiano grattugiato e aggiungere dei fiocchetti di burro, ma io non ho messo niente perché sullo strato più alto ho messo tutta la besciamella avanzata così ho evitato di far seccare la pasta (non mi piace che il “sopra” delle lasagne diventi croccante).
And with this new dish I participate in the Contest Butter and Honey
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