Sunday, February 13, 2011

Breast Tenderness On Milena

Cuore al cacao piccante e ghirigori

Last night we had guests, and we were three couples, this being the weekend before Valentine's Day, I thought it was nice to find guests a cake that would evoke such a feast. husband and I generally do not celebrate, but since you just had the opportunity to share the evening with other couples in love, I thought that no one died mica, if for once I let go the tradition is not it? So I pulled out of the mold silicone heart-shaped given to me by my mom and I started thinking about what to do. I really wanted to do something with chocolate, to participate in the Contest Flour of my bag and I took the opportunity to venture a solution that I had never experienced in the kitchen, personally: cocoa and chili pepper ... tasty Valentine's day is not it? ;-) I've searched the web a bit 'of recipes, but all included the use of chili peppers "real", but I keep in the pantry just to ground, and then I arranged a little'! I took as a base recipe for a classic chocolate cake, a colleague of passatami Husband Thermomix-tailed, and then I made the necessary modifications, and I must say that the result was more than satisfactory in the mouth, the first taste you hear is the cocoa but after swallowing a mouthful ... spicy aftertaste remains a vague, very nice! I can tell you satisfied with the experiment!



Ingredients

130 grams of flour 100 grams soft butter 130 g sugar
60/70 gr unsweetened cocoa
powder 2 eggs
Chilli powder
orange juice ½ tablespoon baking
a pinch of salt A dash of milk
Chocolate Icing sugar to melt per le decorazioni
                                      
Iniziamo montando gli albumi a neve ben ferma, e mettiamo da parte. Nel boccale inseriamo burro, zucchero e tuorli e amalgamiamo per 2 minuti a vel. 3. Nel frattempo prendiamo il cacao, circa 60 gr, e cominciamo ad aggiungere a occhio del peperoncino in polvere, circa un cucchiaino, e mischiamo. Assaggiando il composto, deve sentirsi il cacao, con un retrogusto piccante.  Quando siamo soddisfatti dell’unione delle due polveri, aggiungiamo nel boccale il cacao piccante, farina, succo d’arancia, sale e lievito, e un goccio di latte da ultimo, se il composto risulta troppo denso. Impastiamo 20 secondi a vel. 3, poi versiamo il composto in una ciotola e uniamo gli albumi montati, mischiando delicatamente dal basso verso l’alto per non smontarli. Versiamo il composto (che risulterà non liquidissimo, ma piuttosto denso, la consistenza è quella della nutella morbida per intenderci) nella tortiera, livelliamo e inforniamo per 40 minuti a 180°. Una volta cotto il dolce, lasciamo raffreddare e poi spolveriamo con zucchero a velo. Io ho voluto fare l’esosa, perciò ho fuso a bagnomaria un po’ di cioccolato che avevo in dispensa e ho decorato torta e piatto. E cavoli, un peccato, se si fa, si fa bene, no?



E con questa ricetta cioccolosa, partecipo al Contest di Farina del mio sacco dedicato al cioccolato:




0 comments:

Post a Comment