Sunday, February 13, 2011

Breast Tenderness On Milena

Cuore al cacao piccante e ghirigori

Last night we had guests, and we were three couples, this being the weekend before Valentine's Day, I thought it was nice to find guests a cake that would evoke such a feast. husband and I generally do not celebrate, but since you just had the opportunity to share the evening with other couples in love, I thought that no one died mica, if for once I let go the tradition is not it? So I pulled out of the mold silicone heart-shaped given to me by my mom and I started thinking about what to do. I really wanted to do something with chocolate, to participate in the Contest Flour of my bag and I took the opportunity to venture a solution that I had never experienced in the kitchen, personally: cocoa and chili pepper ... tasty Valentine's day is not it? ;-) I've searched the web a bit 'of recipes, but all included the use of chili peppers "real", but I keep in the pantry just to ground, and then I arranged a little'! I took as a base recipe for a classic chocolate cake, a colleague of passatami Husband Thermomix-tailed, and then I made the necessary modifications, and I must say that the result was more than satisfactory in the mouth, the first taste you hear is the cocoa but after swallowing a mouthful ... spicy aftertaste remains a vague, very nice! I can tell you satisfied with the experiment!



Ingredients

130 grams of flour 100 grams soft butter 130 g sugar
60/70 gr unsweetened cocoa
powder 2 eggs
Chilli powder
orange juice ½ tablespoon baking
a pinch of salt A dash of milk
Chocolate Icing sugar to melt per le decorazioni
                                      
Iniziamo montando gli albumi a neve ben ferma, e mettiamo da parte. Nel boccale inseriamo burro, zucchero e tuorli e amalgamiamo per 2 minuti a vel. 3. Nel frattempo prendiamo il cacao, circa 60 gr, e cominciamo ad aggiungere a occhio del peperoncino in polvere, circa un cucchiaino, e mischiamo. Assaggiando il composto, deve sentirsi il cacao, con un retrogusto piccante.  Quando siamo soddisfatti dell’unione delle due polveri, aggiungiamo nel boccale il cacao piccante, farina, succo d’arancia, sale e lievito, e un goccio di latte da ultimo, se il composto risulta troppo denso. Impastiamo 20 secondi a vel. 3, poi versiamo il composto in una ciotola e uniamo gli albumi montati, mischiando delicatamente dal basso verso l’alto per non smontarli. Versiamo il composto (che risulterà non liquidissimo, ma piuttosto denso, la consistenza è quella della nutella morbida per intenderci) nella tortiera, livelliamo e inforniamo per 40 minuti a 180°. Una volta cotto il dolce, lasciamo raffreddare e poi spolveriamo con zucchero a velo. Io ho voluto fare l’esosa, perciò ho fuso a bagnomaria un po’ di cioccolato che avevo in dispensa e ho decorato torta e piatto. E cavoli, un peccato, se si fa, si fa bene, no?



E con questa ricetta cioccolosa, partecipo al Contest di Farina del mio sacco dedicato al cioccolato:




Oovoo Mac Recognize Camera

Grazie per aver pensato a me!



here telling you I have received a gift web by Alda and Mariella, today I received another from Cinammon Dreaming in the Kitchen, and I am very happy because it means that there are a few 'people who are interested in my humble blogghino!

The rules are the same, thank those who gave us the gift, tell 7 things about themselves and give the award to 10 other blogs. Since I already have the chain fatta con l'altro post, e sempre lì vi ho raccontato qualcosina su di me, in questo post dedico lo spazio a ringraziare Cinammon, che mi ha fatto il dono, e vi invito a passare da lei e visitare il suo blog, molto ben fatto e ricco di ricette interessanti, adatte anche a chi deve convivere con la celiachia.

Ci conto allora, andate a dare un'occhiata!

Ciao ciao!

Friday, February 11, 2011

Homemade Snacks Sleepovers

Shin loves pasta casserole ;-)



Anche a me piace la cocotte , sopratutto mi piace cucinare in queste pentole dove gli ingredienti a poco a poco si fondono tra di loro, per arrivare dopo ore di cottura ad un sapore unico . Il bello è , che a parte la qualità dei prodotti , l'elemento principale qui è il tempo . Nell'era dei “quattro salti “, delle “giragiravolta”, delle fettine sottili sottili , che cuociono in un minuto e delle insalate nelle buste di plastica o forse delle insalate di plastica :-) , cucinare un brasato , uno spezzatino , uno stinco , in cocotte , diciamolo ….....è una bella soddisfazione ! Si , perchè una volta che gli ingredienti sono sistemati in pentola , cuociono sa soli , e aprendo il coperchio 2 ore dopo , sicuramente non ci mancheranno le insalate “inossidabili “ e neppure i 4 salti .
Magari 4 salti saranno da fare in palestra , per bruciare qualche caloria :-)
Scherzo ! per questo piatto , ho usato solo 4 cucchiai di olio …........e la stagione fredda ci autorizza a gustare un buon piatto cucinato nella cocotte .
Ho comperato uno stinco , senza avere in mente una ricetta precisa , è stata una ricetta in divenire , nel senso che non sapevo esattamente cosa sarebbe venuto fuori , l'unico ingrediente sicuro , era il tempo :-) sapevo che doveva cuocere a lungo . Però , state tranquilli , lo stinco in cocotte ricetta in divenire , ha superato la prova assaggio , è rimasto solo l'osso !

Stinco in cocotte

1 pork shank
3 apples

3 shallots 2 leeks 2
topinambur

1 piece of cinnamon 2 cloves 2

grains pepper 2 tablespoons mustard 2 tablespoons apple cider vinegar

4 tablespoons extra virgin olive oil salt


Braise in three tablespoons of olive oil, leeks cut fine. Remove from pan and add a tablespoon of olive oil and shallots cut into 4 pieces. Spread the mustard on the shin and brown well on all sides. Deglaze with the vinegar, allow to boil, add the braised leeks and half the diced apples. Stir for a few minutes and add hot water to cover the shin.
Add a little salt. Cook over low heat for 2 hours until to consume all the liquid.
to taste with salt. For cones

Peel the Jerusalem artichokes and apples remaining. Dice apples and sliced \u200b\u200bJerusalem artichokes.
Cut two squares of paper fairy 20cm side location in the center of apples and artichokes, salt lightly, add 1 clove, 1 small piece of cinnamon, peppercorns and 1 close to the leg cover. Bake at 180 ° x 10 '.
Cut the shin, and Serve with the cooking and the warmest months of apples and artichokes. With this recipe
givaway participate in the Brussels sprouts