Friday, March 11, 2011

Why Is Alabama 12 Helmets

Bacini di fata, ovvero ravioli farciti con marmellata di fichi e mele cotogne

Con questa ricetta partecipo al contest di Maria Cristina, Marmellata che passione! Io, per questa ricetta, ho usato un mix di marmellate fatte dalle manine sante della mia mamma, con le mele cotogne del suo giardino, e i fichi della Puglia.... Immaginatevi il sapore! Ma vengono bene anche con le marmellate acquistate, l'importante è che una sia un po' asprigna, che toglie un po' il dolce della pasta. Altra precisazione, la spennelatura finale dei dolcetti è opera di Emma, che, dopo aver provato a spennellarne uno, mi ha fatto gentilmente notare che era più brava di me!
INGREDIENTI:
00 450 g flour, 3 eggs 100 g butter 120 g caster sugar, 1 tablespoon baking powder for cakes, 1 vial of lemon flavor, to taste milk to make soft dough (if you need! ), 1 beaten egg yolk.
For the filling: 3 cucchiatate of fig jam, and 3 tablespoons of quince jam.

In mixer fitted the soft butter, cut into cubes, and sugar, add one by one, the eggs and mix well. Stir in the flour and baking powder sifted, and the little bottle of lemon if the dough would be too hard, add a few tablespoons of warm milk.
When the pasta is very homogeneous, transfer it on a floured work surface and pull it with a rolling pin to a thickness of half an inch and a round pastry cutter (diameter 5 cm) ricavatene many records, until all the dough. Put a small amount of jam in the center of each plate, moisten the edge and fold it on itself, pressing well with your fingertips. Now Beat egg yolk in a bowl and brush the top of each ravioli. Lined with baking paper to a baking tray and arrange the ravioli, sufficient distance (grow almost double in cooking). Bake in preheated oven (180 ° C) for 20-25 minutes.


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